Kantoorgebouw De Oliphant voor 55,3 miljoen verkocht
First Sponsor Group heeft kantoorgebouw De Oliphant, bij de Arena, voor 55,3 miljoen van de hand gedaan. In drie jaar tijd is de toren drie keer over de kop gegaan.
De Singaporezen, die destijds aan het begin stonden van een golf Aziatische vastgoedinvesteerders die neerstreken in Amsterdam, betaalden in januari 2017 18,4 miljoen euro voor de uitgewoonde kantoortoren.
Dat was in het staartje van de kantorencrisis, waardoor de achterhaalde jarennegentigtoren – tussen 1993 en 2015 onderdak van ING – moeilijk te verhuren was. Zo moeilijk dat het gebouw vier jaar geleden zelfs op de radar kwam als opvanglocatie voor een verwachte vluchtelingenhausse.
De toenmalige Duitse eigenaar Triuva had al een kapitaal renovatieplan laten maken. Op die, in het vastgoedjargon ‘ontwikkelingspotentie’ trok First Sponsor de portemonnee. Afgelopen februari werd de nieuwe Oliphant opgeleverd. Onder meer medicijnbedrijf Novartis is er, met 400 medewerkers, neergestreken.
Bilderberg
First Sponsor vindt het nu tijd voor een beproefde vastgoedtruc. Niet het gebouw maar de aandelen van het papieren bedrijf waarin het is ondergebracht zijn verkocht aan FSMC NL Property Group, voor een derde in handen van de Singaporezen. Het betaalt de aankoop grotendeels met een lening van verkoper First Sponsor.
In vier jaar tijd heeft First Sponsor onder topman Teck Pheng Neo heel wat Amsterdamse kantoortorens vergaard, zoals de Mondriaantoren en een deel van De Omval, waaronder restaurant Riva. Daarnaast kocht het concern hotelgroep Bilderberg voor 171 miljoen euro.
First Sponsor is nog niet klaar in Zuidoost. Het gaat met Provast drie woontorens in de schaduw van De Oliphant zetten, goed voor 600 ‘kwaliteitsappartementen’.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
-
Advies: veroordelingen diamantroof Schiphol in stand laten
De veroordelingen van drie verdachten van de geruchtmakende diamantroof op Schiphol in februari 2005 kunnen in stand blijven. Dat adviseert de advocaat-generaal dinsdag aan de Hoge Raad. Hetzelfde advies geldt ook voor de veroordeling van een vrouwelijke medeverdachte wegens witwassen van de opbrengsten van de roof.Luchthaven Schiphol -
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’ -
Nieuws
Sluis- en Bruggenfeest in Weesp gaat door: stadsfeest krijgt speciale status van de burgemeester
Het Sluis- en Bruggenfeest kan toch worden gevierd in de historische binnenstad van Weesp. Burgemeester Femke Halsema heeft besloten het evenement een speciale status toe te kennen.Amsterdam -
Nieuws
Na 3,5 jaar voor de rechter: geen uitstel meer in zaak Diemense ‘abortusmoord’
De rechtszaak omtrent de Diemense ‘abortusmoord’ gaat in juli na 3,5 jaar inhoudelijk van start. Een nieuw verzoek tot uitstel werd door de rechtbank niet gehonoreerd.Amsterdam
-
Nieuws
Loeiende sirenes in Amsterdam? In Artis is vrijdag weer het Kinderbeestfeest
-
-
-
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen. -
Nieuws
BBB kritisch over Noord-Hollandse plannen voor landelijk gebied
De BoerBurgerBeweging in Noord-Holland is kritisch over de plannen die de provincie heeft voor het landelijk gebied. Veel andere partijen waren positiever bij een eerste bespreking in Provinciale Staten van een concept-startversie van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Daarin wordt onder meer aangestuurd op kringlooplandbouw, natuurverbetering en 1400 hectare nieuw bos.