Kip Shakira ontsnapt, gaat uit op Leidseplein en crasht een privéfeestje

Het was een bewogen weekend voor kip Shakira. Nadat zij was ontsnapt uit haar verblijf in het Museumkwartier kwam ze terecht bij coffeeshop The Bulldog op het Leidseplein en crashte ze daarna nog een bruiloft in de Tuinen van West.

Volledig scherm
Kip Shakira tijdens haar feestweekend © Dierenambulance Amsterdam

‘Misschien had ze een feestweekend nodig', schrijft de eigenaresse van de kip op Facebook. Kip Shakira ontsnapte uit haar verblijf in de buurt van het Rijksmuseum en kwam uiteindelijk op de trambaan terecht bij het Leidseplein. Wat verloren scharrelde ze daar rond, tot ze opgepikt werd door medewerkers van coffeeshop The Bulldog, die de dierenambulance belden. 

“Die jongens hebben echt een hart voor dieren. We hebben vaker contact met ze omdat er op Leidseplein veel duiven zitten, en nu hebben ze Shakira dus opgevangen zodat ze niet meer op de trambaan rondliep," vertelt een medewerker van de Dierenambulance Amsterdam. 

Nadat ze iets was aangesterkt, besloot de dierenambulance Shakira onder te brengen in de Fruittuinen van West. Daar scharrelen immers meer kippen rond. 

De eigenaresse van Shakira was ondertussen een zoekactie gestart om haar kip terug te vinden. Via de dierenambulance hoorde zij dat Shakira inmiddels in de Fruittuinen van West zat. Een eerste zoekpoging daar leverde niets op, tot de eigenaresse bericht kreeg dat haar kip een bruiloft in de tuinen had gecrasht. De eigenaresse kon Shakira daar vangen en weer mee naar huis nemen.

Volledig scherm
De kip Shakira was volgens de feestgangers de gangmaker op de bruiloft in de Tuinen van West. © Angelica Vis