Volledig scherm
Voetbalclub S.V. Meteor waar de vechtpartij zondag uitbrak © Google Streetview

'KNVB-scheidsrechter tegen schenen geschopt'

De wedstrijd SV De Meteoor - Ankaraspor is zondagmiddag uitgelopen op een vechtpartij. Een speler van Ankaraspor zou de scheidsrechter tegen de schenen hebben getrapt.

Kort voor het einde van de wedstrijd in Noord kreeg Ankaraspor de derde rode kaart. Volgens verschillende aanwezigen kreeg de scheidsrechter daarop een schop tegen de schenen, waarna een vechtpartij uitbrak.

De scheidsrechter maakte een einde aan de wedstrijd. De politie kwam met meerdere auto's naar het sportpark en begeleidde de scheidsrechter naar zijn auto. De politie en de KNVB kunnen niet bevestigen dat de scheidsrechter is geschopt. De scheidsrechter heeft nog geen aangifte gedaan.

'Theater'
Ankaraspor ontkent dat de scheidsrechter is geschopt. Volgens voorzitter Hayati Kulaksiz maakte de scheidsrechter 'theater'. Hij ontkent niet dat een grote vechtpartij ontstond na de derde rode kaart voor Ankaraspor.

Kulaksiz stond zelf langs de lijn en heeft niet gezien dat de scheidsrechter een trap kreeg. Ook hebben zijn spelers dat tegen hem ontkend. "Als mijn spelers zoiets doen, stuur ik ze weg." Hij heeft juist zijn best gedaan om Ankaraspor te ontdoen van spelers die zich misdragen. "Ik heb al heel veel spelers weggestuurd."

Volgens hem was de scheidsrechter partijdig. Het wedstrijdverloop was tumultueus: kort voor tijd stond Ankaraspor nog met 3-2 voor, maar het werd 4-3 voor het in degradatienood verkerende De Meteoor. Toen had de scheidsrechter al twee rode kaarten en zes gele kaarten gegeven aan Ankaraspor. Terechte rode kaarten, erkent ook de Ankarasporvoorzitter.

Politiebegeleiding
Voorzitter van SV DeMeteoor John Faasen zegt dat de scheidsrechter onder politiebegeleiding is weggegaan. Volgens hem liepen de gemoederen hoog op toen de spelers van Ankaraspor zeiden dat ze waren uitgescholden voor 'kankerturk'. De spelers van De Meteoor hebben dan weer ontkend dat te hebben gezegd.

De wedstrijd in de vierde klasse is officieel niet gestaakt. De uitslag 4-3 is doorgegeven alsof er niets is gebeurd. De KNVB zegt dat de aanklager van de voetbalbond aan de slag zal gaan met het rapport van de scheidsrechter. "Om te kijken wat er écht is gebeurd."

Als scheidsrechters worden belaagd, spoort de KNVB hen aan om er politiewerk van te maken, zegt de woordvoerder. "Als het echt nodig is, raden wij dat wel aan. De KNVB kan niet alles oplossen."

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.