Woensdagmiddag werd aan het Bijlmerplein opnieuw een telecomwinkel overvallen. De politie doet onderzoek.
Volledig scherm
Woensdagmiddag werd aan het Bijlmerplein opnieuw een telecomwinkel overvallen. De politie doet onderzoek. © Michel van Bergen

KPN en VodafoneZiggo halen winkels in en om Amsterdam leeg na overvalgolf

updateKPN haalt het merendeel van zijn telefoonwinkels in en om Amsterdam leeg naar aanleiding van de voortdurende overvallen op vestigingen van telecomzaken in de stad. De gemeente en politie treffen maatregelen. 

 1. Lichtmasten De Meer ontmanteld

  Lichtmas­ten De Meer ontmanteld

  Bij het zo goed als gesloopte Ajaxstadion De Meer begint het Zwijndrechtse bedrijf Oostendorp op maandag 18 november 1996 met het ontmantelen van de vier lichtmasten, die ze te koop gaan aanbieden voor hergebruik. De lichtinstallatie werd een kwart eeuw eerder, op 22 november 1971, voor het eerst ontstoken. Het was Ajaxvoorzitter Jaap van Praag die de eer kreeg, met het drukken op een paar knoppen in de radiokamer van het stadion. Met de komst van de vier lichtmasten van 45 meter hoog hoefde de club voor avondwedstrijden niet langer uit te wijken naar het Olympisch Stadion. Van Praag bekende in Het Parool te hebben opgezien tegen de forse kosten van meer dan 1 miljoen gulden. De lichtmasten werden twee dagen later officieel in gebruik genomen bij het vriendschappelijke duel tegen de Tsjechische kampioen Spartak Trnava.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Amsterdam