Peter Kwint
Volledig scherm
Peter Kwint © ANP

Kraamcadeautje van minister voor Kamerlid Peter Kwint

Een Kamerlid van de oppositie dat een cadeau krijgt van een minister. Als dat in de Tweede Kamer al voorkomt, is het cadeautje meestal figuurlijk van aard.

 1. Waterschap pompt extra water vanuit Markermeer naar Veluwemeer wegens zakkend waterpeil

  Waterschap pompt extra water vanuit Markermeer naar Veluwemeer wegens zakkend waterpeil

  Waterschap Zuiderzeeland pompt extra water vanuit het Markeermeer naar het Veluwemeer. Het schap doet dat op verzoek van Rijkswaterstaat, omdat het waterpeil in het Veluwemeer door de zakkende waterstand in de grote rivieren, verdamping en gebrek aan regen zakt. Het extra water is nodig om te voorkomen dat dijken en kades langs het meer uitdrogen. Ook de recreatievaart profiteert van een goed waterpeil in het Veluwemeer, aldus de dienst.
  Marken
 2. Nostalgie: 5 x hier haalden Amsterdammers vroeger hun ijsje
  indebuurt.nl

  Nostalgie: 5 x hier haalden Amsterdam­mers vroeger hun ijsje

  Het ijsseizoen is alweer even van start, maar het geschikte weer voor zo’n romig bolletje liet nog even op zich wachten. Tot nu. De weersvoorspellingen zijn goed en het liefst zitten we de hele dag buiten te genieten van het lekkere zonnetje. En dat doen we natuurlijk het liefst met een Italiaans bolletje schepijs in de hand. Indebuurt vroeg zich af waar Amsterdammers vroeger hun (favoriete) ijsje haalden? Wij zochten het voor je uit.