Volledig scherm
© Tammy van Nerum

Kwakkelend Hudson's Bay gaat warenhuizen aanpassen

Warenhuis Hudson's Bay gaat de omvang van zijn Nederlandse winkels 'aanpassen'. Dat betekent waarschijnlijk dat bestaande vestigingen kleiner worden.

Hudson's Bay, dat dertien vestigingen in Nederland telt plus twee van dochter Saks Off 5th, gaat zich 'herpositioneren'. Wat dat betekent voor de winkel aan het Rokin of dit binnenkort te openen vestigingen in Amstelveen en Utrecht wil het bedrijf nog niet zeggen.

Die openingen, dit voorjaar, gaan wel gewoon door. Hudson's Bay liet een jaar geleden al weten vooralsnog geen plannen te hebben voor meer zaken. Bij de aankondiging van de komst naar Nederland in 2016 beloofden de Canadezen naar circa twintig warenhuizen te streven.

Nieuwe topman
Het Duitse moederbedrijf heeft voor de reorganisatie een oudgediende uit eigen stal naar voren geschoven als nieuwe topman: Armin Devender. Hij was eerder verkoopmanager voor Hudson's Bay in de Benelux.

De Benelux-tak van Hudson's Bay werd het afgelopen jaar geleid door de topman van het Belgische zusterbedrijf Galeria Inno, Stefaan Le Clair. Die zal zich nu weer helemaal op België richten.

Hudson's Bay geeft geen inzage in zijn activiteiten in Nederland, maar algemeen wordt aangenomen dat het bedrijf niet volgens planning draait. Hudson's Bay Company (HBC) heeft 300 miljoen euro in de Nederlandse plannen gestoken.

Vorig jaar werden de Europese activiteiten van HBC, inclusief de Nederlandse tak, overgenomen door de Oostenrijkse eigenaar van de Duitse concurrent Karstad. HBC bezit nog wel een groot minderheidsaandeel.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.