Laadpaal die oplaadt én aftapt aangesloten in Johan Cruijff Arena

Bezoekers van de Johan Cruijff Arena die met de elektrische auto komen, kunnen vanaf nu bijdragen aan het milieu terwijl ze een wedstrijd van Ajax bezoeken. De eerste bi-directionele laadpaal werd maandag in de parkeergarage van het stadion officieel aangesloten door wethouder Laurens Ivens.

Volledig scherm
Thomas Raffeiner, CEO The Mobility House, Henk van Raan, CIO Johan Cruijff ArenA, en Laurens Ivens, wethouder Gemeente Amsterdam. © Johan Cruijff Arena

De nieuwe technologie in de laadpaal maakt het mogelijk om elektriciteit uit de auto naar het stadion te laten lopen. Dit terwijl de auto als dat nodig is ook kan worden opgeladen, zodat de bestuurder gewoon weg kan rijden als de wedstrijd voorbij is. De energie uit de auto’s wordt toegevoegd aan de energieopslag van de Arena. 

De eerste bi-directionele laadpaal is daarmee een feit. In de nabije toekomst moeten er tientallen in de parkeergarage van de Arena komen. Er wordt gekeken hoe het stadion de bezoekers die hun auto beschikbaar willen stellen kan belonen voor de getapte stroom. In de garage zijn maandag ook veertien ‘gewone’ laadpalen neergezet.