Volledig scherm
Het slachtoffer is de rapper 'Bolle' © Screenshot YouTube

Man opgepakt in zaak rond doodgeschoten rapper Bolle (19)

De politie heeft vanmiddag een 20-jarige man uit Amsterdam-Zuidoost aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij waarbij gisteren rapper Bolle (19) om het leven kwam. De politie wil niet zeggen of hij de schutter is, of dat hem een andere rol wordt toegedicht.

Tot nu toe is niet gerept over meer betrokkenen dan alleen de schutter. De verdachte zit in beperkingen en mag dus alleen zijn advocaat spreken. Daarom doen politie en justitie verder ook geen mededelingen.

De identiteit van het slachtoffer werd bekend nadat vrienden van Bolle, die eigenlijk Gondilio heette, over hem spraken op sociale media. Gondilio, wiens achternaam niet bekend is, nam onder de artiestennaam Bolle verschillende rapnummers op. Hij maakte met zes vrienden deel uit van de groep Sevengang.

De naam van de groep is vermoedelijk een verwijzing naar 1107, de postcode van Holendrecht en Reigersbos, waar een aantal leden van de groep vandaan komt.

Ruzie

Volgens getuigen werd het slachtoffer gistermiddag in Zuidoost in zijn buik geschoten nadat hij kort daarvoor ruzie had gehad. Hoewel nog werd getracht hem te reanimeren, overleed hij. In Zuidoost gaan geruchten over de aanleiding voor de schietpartij, maar daarover is nog niets vastgesteld.

Gondilio was als rapper Bolle al vanaf jonge leeftijd actief, ook terwijl hij leerling was van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. In een video van hiphopwebsite The Trap, uit november 2016, leidt Gondilio de presentator rond door Venserpolder, de buurt waar hij opgroeide.

Als het gaat over de 'verleidingen' waaraan een rapper kennelijk is blootgesteld, antwoordt hij: ,,Ik wil me nu focussen op de rap, anders gaat het niet goed lopen, dat gevoel heb ik.''

Hovenier

Gondilio volgde op het Wellantcollege een mbo-opleiding tot hovenier. Sinds april werkte hij bij Pantar, een werkleerbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, om ervaring op te doen. ,,Hij was een hele aardige, vriendelijke jongen'', zegt Marieke Postma van Pantar. ,,Hij zal door zijn collega's erg gemist worden. Ze waardeerden hem enorm.''

De collega's hebben vanochtend in het bijzijn van familie en vrienden kaarsjes aangestoken voor hun overleden collega. Een woordvoerder van het Wellantcollege laat desgevraagd weten dat de school op verzoek van de familie geen uitspraken doet over de dood van hun leerling.