Volledig scherm
© anp

Man steekt zichzelf in brand op de Dam

UpdateEen man heeft zichzelf vanmiddag rond 12.30 uur in brand gestoken op de Dam in Amsterdam. Hij is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, meldde de politie.

Volledig scherm
© ANP

Vlakbij het Nationale Monument op de Dam stak de man zijn kleding in brand, nadat hij zich had overgoten met een brandbare vloeistof. Toegesnelde omstanders probeerden het hevige vuur met jassen en water te doven.

De omstanders zijn opgevangen en verhoord door de politie. Op de Dam is de bewuste plek afgezet voor forensisch onderzoek. Waarom de man zichzelf in brand heeft gestoken, wist de politie niet. Het slachtoffer is vooralsnog niet aanspreekbaar.

De GGD bracht het slachtoffer in eerste instantie met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis. Later is hij overgebracht naar een brandwondencentrum.

De Amsterdamse zender AT5 zette een filmpje van het incident op de website. ,,De site raakte overbelast, het filmpje wordt meer dan tienduizend keer per half uur aangeklikt'', aldus een medewerker. AT5 waarschuwde bezoekers van de website voor de beelden met de tekst 'de beelden zijn heftig'.