Volledig scherm
Marcouch werd aangeklaagd voor laster. © ANP

Marcouch niet vervolgd voor kritiek op IS-uitspraken SIO

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch wordt niet vervolgd voor zijn reactie op uitspraken van secretaris Abdoe Khoulani van Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam en Omstreken (SIO), meldt Het Parool. Khoulani zei eerder op Facebook: ,,leve Isis en insjallah op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken".

Quote

Wij mogen geen kinderen toevertrou­wen aan mensen die het wrede Isis bejubelen en jongeren oproepen naar Bagdad te gaan om geweld te plegen

Ahmed Marcouch

Marcouch reageerde direct: ,,Wij mogen geen kinderen toevertrouwen aan mensen die het wrede Isis bejubelen en jongeren oproepen naar Bagdad te gaan om geweld te plegen". Marcouch probeert te voorkomen dat Khoulani een middelbare school in Amsterdam opent.

Het SIO deed daarop aangifte tegen Marcouch wegens smaad en laster. ,,Zijn kritiek is ongefundeerd en op eenzijdige, onverantwoorde wijze in de pers gebracht", aldus het bestuur.

Er werd niks gedaan met de aangifte, waardoor het bestuur het hogerop zocht bij het Openbaar Ministerie. Een rechter daar het niet met het bestuur eens en heeft de aanklacht niet ontvankelijk verklaart. Marcouch wordt dus definitief niet vervolgd voor de uitspraak.