Minderjarige chauffeur veroorzaakt botsing, passagier zwaargewond

Een 15-jarige jongen is in de nacht van maandag op dinsdag zwaargewond geraakt toen de 17-jarige bestuurder van de auto waarin hij zat tegen een lantaarnpaal botste. De bestuurder reed zonder rijbewijs en was onder invloed van THC, zo meldt de politie.

Volledig scherm
© ANP

De auto, waarin meerdere personen zaten, vertoonde ‘opvallend rijgedrag’ volgens de politie. Toen de agenten de auto in de gaten kreeg, verhoogde de bestuurder de snelheid en probeerde de agenten te ontvluchten. Kort daarna botste de auto op een lantaarnpaal en kwam tot stilstand tegen een wachthuisje, op de Australiëhavenweg in het Westelijk Havengebied. 

Hierbij werd een 15-jarige passagier uit de auto en door het glas van het wachthuisje geslingerd. Hij raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. 

De automobilist was een 17-jarige jongen die na het ongeluk probeerde te ontsnappen. Hij werd na een korte achtervolging alsnog opgepakt door de politie. Hij bleek zonder rijbewijs te rijden en werd daarnaast positief getest op het gebruik van THC. 

De politie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar het incident.