Miss Amsterdam verkozen: Rowena van Waveren

De 26-jarige Rowena van Waveren is zaterdagavond verkozen tot Miss Amsterdam. In de RAI won ze van zestien andere jonge vrouwen. 

Volledig scherm
© Pexels

Het was het derde jaar dat de Miss Amsterdam-verkiezingen plaatsvonden. De kandidaten zijn in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar en moeten minimaal een MBO niveau 4-opleiding hebben. De verkiezing legt de nadruk op de maatschappelijke betrokkenheid van de deelnemers.

Miss Amsterdam treedt tijdens haar verkiezingsjaar op als publiek figuur. Rowena van Waveren woont in Zuid en werkt als Interim Manager Consultant. Ze volgt de in 2018 verkozen Janice Babel op. Die gaf afgelopen jaar onder meer lezingen op scholen. Ook was ze in de rol van Miss Amsterdam aanwezig bij de opening van de Noord/Zuidlijn en werkte ze mee aan een gemeentelijke campagne tegen pesten en discriminatie.

Erbudak

Bij een klimpartij een paar jaar geleden verloor Van Waveren een halve vinger. Via haar moeder, Aysel Erbudak, was ze van 2006 tot 2013 mede-eigenaar van het Slotervaartziekenhuis. Nadat Erbudak daar werd ontslagen, verwaterde haar aandelenbelang tot bijna nul via een bij de rechter aangevochten aandelenemissie door het ziekenhuis. Vorig jaar ging het Slotervaart failliet.

Erbudak staat terecht op verdenking van verduistering van ziekenhuisgelden. Het Openbaar Ministerie eist twee jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.