Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam
Volledig scherm
Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam © ANP

Moslimorganisaties willen vertrek schoolbestuur Cornelius Haga

Islamitische organisaties roepen het schoolbestuur van het Cornelius Haga Lyceum op om op te stappen.

 1. Kort nieuws uit de stad

  Jakob Wedemeijer (SP) wordt voorlopig nog geen wethouder Wonen. Een rechtszaak tussen zijn vrouw, Liesbeth Schreiner, en de gemeente zorgt voor belangenverstrengeling. Schreiner probeert via de rechter te bewerkstelligen dat de splitsing van eengezinswoningen bij haar in de buurt wordt teruggedraaid. Het is niet bekend wanneer de rechtszaak dient. Wedemeijer zou de opgestapte Laurens Ivens vervangen. Zijn aanstelling zou eventueel ­tijdens de volgende raadsvergadering in oktober bekrachtigd kunnen worden. Tot die tijd neemt Rutger Groot Wassink (GL) de portefeuille Wonen over.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Amsterdam