Volledig scherm
Movember © Maikel Thijssen Photography

Movember Run in het Vondelpark, met of zonder snor

Op zaterdag 26 november wordt in het Vondelpark de vierde editie van de Movember Run gehouden. Het geld dat hiermee wordt ingezameld gaat naar Stichting Movember, die zich inzet voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker.

In het Vondelpark is een parcours uitgezet van 5 km. De organisatie verwacht dat zo'n 400 mannen en vrouwen zullen meerennen in wat volgens hen 'de grappigste hardloopwedstrijd van de stad' is.

Elk jaar worden de deelnemers gevraagd zich te verkleden volgens een thema. Dit jaar is dat circus. En meerennen kan met of zonder (plak)snor.
Serieuze hardlopers kunnen op de 5 kilometer strijden voor de titel van het 'NK Hardlopen met snor' want het parcours is gecertificeerd door de Nederlandse Atletiekunie.

Movember werd in 2003 in Australië opgericht om geld in te zamelen voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek. Inmiddels laten wereldwijd duizenden mannen in de maand november hun snor staan om geld in te zamelen.

Online inschrijven voor de Movember Run Amsterdam kan nog tot 24 november. Om 14.45 uur start de gezamenlijke warmingup, en om 15.00 uur klinkt het startsignaal voor de wedstrijd.