Volledig scherm
© anp

Museummedewerkers krijgen les over gastvrijheid

De medewerkers van 44 Amsterdamse musea kunnen vanaf 11 april trainingen en cursussen volgen over onder meer gastvrijheid, veiligheid en mindervalide bezoekers. Op die dag gaat de Amsterdam Museum Academie van start.

,,We willen de serviceverlening nog meer optimaliseren'', zegt directeur Björn Stenvers van de samenwerkende Amsterdamse musea. ,,Samen komen we zo tot een standaardkwaliteit voor kleine en grote musea in de stad.''

De trainingen worden (ook in musea zelf) gegeven door onder meer de politie (over veilig omgaan met publiek), het Nederlands Gebarencentrum (over het benaderen van doven en slechthorende bezoekers) en het Tropenmuseum (over diversiteit). Verder komen er updates over het toerisme. Later volgen ook trainingen in sociale media en marketing.

Initiatiefnemer is de Stichting Samenwerkende Amsterdamse Musea. Volgens directeur Stenvers werken er 2600 mensen bij de musea en ook nog eens enkele honderden vrijwilligers.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement