Volledig scherm
© anp

Occupy-demonstratie rustig verlopen

UpdateRuim 150 Occupy-betogers hebben vanmiddag in de Amsterdamse binnenstad gedemonstreerd. Ze liepen vanaf het Beursplein naar het gebouw van de Autoriteit Financiële Markten nabij het Weteringcircuit.

De demonstranten deelden onder meer pamfletten uit met de tekst 'Stop speculatie'. Na afloop was er weer een manifestatie op het Beursplein met verschillende sprekers en muzikanten.

Ook in Rotterdam demonstreerden enkele tientallen sympathisanten van de Occupy-beweging.

Tenten
Actievoerders van de beweging Occupy hebben vanochtend weer hun tenten opgezet op het Museumplein in Amsterdam. Er stonden rond half tien al weer enkele tenten en er worden nog meer verwacht, aldus een woordvoerder.

De actievoerders hadden er gisteren ook al drie tenten opgeslagen, maar die moesten die 's avonds om 11 uur weer verwijderen op last van burgemeester Eberhard van der Laan. De actievoerders mogen wel overdag hun tenten op het plein opslaan.

Overnachten
Enkele leden van Occupy hebben de nacht in de buitenlucht op het plein doorgebracht en gediscussieerd met voorbijgangers. De nacht is rustig verlopen. 'We hebben een goed contact met de politie. We hebben geen zin om de beweging onderuit te halen door agressie. Dat willen we niet', aldus de zegsman.

Het Beursplein staat nog steeds vol met tenten. Actievoerders hebben voor vanmiddag een demonstratie aangekondigd. Verder is 's middags op het Beursplein een manifestatie met sprekers en optredens.