De Duitser Samuel Seewald kwam op 13 augustus 2020 om het leven nadat hij bij een poging tot aanhouding werd neergeschoten.
Volledig scherm
De Duitser Samuel Seewald kwam op 13 augustus 2020 om het leven nadat hij bij een poging tot aanhouding werd neergeschoten. © ANP

OM: ‘Agenten die Duitse influencer neerschoten handelden uit noodweer’

De twee Amsterdamse agenten die vorig jaar een verwarde Duitse man met een mes in zijn hand neerschoten, worden vooralsnog niet strafrechtelijk vervolgd. ‘Zij hebben vanuit een noodweersituatie gehandeld,’ concludeert het Openbaar Ministerie.

  1. Bij een overval op een afhaalrestaurant aan de Roelof Hartstraat in Zuid is zondagavond een gewapende man weggejaagd door het aanwezige personeel. De overval vond plaats rond 18.30. Het personeel gooide met meubelstukken naar de man, die vervolgens zonder buit op de vlucht sloeg. Niemand raakte gewond. De overvaller droeg een capuchon en een mondkapje om zijn identiteit te verhullen. Het zou gaan om een slanke man van rond de dertig. Hij was gekleed in een zwart trainingsjack en een donkerblauwe trainingsbroek. Voor zover bekend vluchtte hij te voet. De politie voert onderzoek uit en roept getuigen op zich te melden.

In samenwerking met indebuurt Amsterdam