Volledig scherm
© Stephanie Hoogenberk

Ontdek Amsterdam: De Ceuvel

De Ceuvel in Amsterdam-Noord is inmiddels een fenomeen, maar ondanks dat nog steeds een plek die, vooral op doordeweekse dagen, aandoet als onontdekt. Want allereerst is er ruimte. Heel veel ruimte! En het is ook nog eens omringd door water en groen, met verderop een drijvende moestuin op een vlot. Landelijker krijg je het niet in Amsterdam. Landelijk én urban, dat gaat steeds beter samen.

Het is een heerlijke plek om middagen door te brengen; lezend, kletsend of werkend op je laptop. Als je wilt kun je er goed anoniem toeven, niemand die op je let. Alleen in het weekend heerst er topdrukte. Waar niet?

Het eten
Alles bij De Ceuvel is gerecycled en hun uiteindelijke doel is zelfs om volledig zelfvoorzienend te worden. Bij De Ceuvel eet je biologisch, omdat ze écht streven naar een betere planeet. De koffie is duurzaam, het vlees vegetarisch en de tonijn een surrogaat (want van het uitstervende soort). Een reden voor sommigen om de wenkbrauwen te fronsen, maar echt, het smaakt hartstikke goed! Ander pluspunt: ze zijn niet kinderachtig met de porties.

Het weekend
Op vrijdag is dit een erg gezellige en originele plek om te bier te drinken en geregeld worden er leuke feestjes georganiseerd.


 
De Ceuvel Korte Papaverweg 2 t/m 6 1032 KB Amsterdam www.cafedeceuvel.nl
Dinsdag t/m donderdag      12u - 23u
Vrijdag en zaterdag            12u - 01u
Zondag                              12u - 23u