Ook Marqt op de Overtoom wordt een Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn neemt nog eens twee winkels over van Marqt, waaronder het filiaal op de Overtoom in Amsterdam. 

Volledig scherm
Marqt op de Oostenlijke Handelskade, winkelcentrum Brazilië. © Lin Woldendorp

Ook in Rotterdam wordt een filiaal overgenomen. De verwachting is dat de winkels in 2020 onder de naam Albert Heijn opengaan.

Deze zomer werd al bekend dat Albert Heijn twee andere vestigingen van zijn kleinere branchegenoot overneemt. Deze andere twee filialen zullen half december opengaan. Het gaat om een winkel in Den Haag en het filiaal op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Rechtszaak

Eerder werd bekend dat Marqt wordt overgenomen door Udea, het moederbedrijf van de biologische super Ekoplaza. Daar ging wel het een en ander aan vooraf. Twee oprichters van Marqt probeerden via de rechter ervoor te zorgen dat de overname niet doorging. Zij kwamen op het laatste moment met een bod op de eigen winkels, maar volgens de rechter waren zij daarmee te laat.

Onder de hoede van Udea zullen enkele winkels van Marqt, dat vooral in Amsterdam actief is, de deuren sluiten. Het is wel de bedoeling dat de formules Marqt en Ekoplaza naast elkaar blijven bestaan.