Volledig scherm
© ANP

Overvaller Brinks mogelijk omgekomen bij crash op A2

UpdateNa de overval op waardetransporteur Brinks is mogelijk een van de overvallers om het leven gekomen. Op de A2, bij het Gelderse Waardenburg, waar de vluchtauto van de criminelen crashte en in brand vloog, heeft een onbekend iemand bloemen en een kaarsje neergezet. Tot nu toe werd aangenomen dat een gewonde overvaller door zijn kompanen nog levend uit het wrak werd geholpen.

De nu achtergelaten tekens van medeleven, waarvan Omroep Gelderland melding maakt, kunnen erop duiden dat de overvaller het ongeval niet heeft overleefd.

Gisteren werd, naar aanleiding van tips na het tv-programma Opsporing Verzocht, aanvullend sporenonderzoek gedaan op de plaats van de crash. De KLPD heeft bij dit onderzoek een deel van de vangrail verwijderd en meegenomen. De politie doet geen mededelingen over de bloemen en de kaars.

Politie onder vuur
Bij de overval op Brinks in Amsterdam Zuidoost werd gebruikgemaakt van explosieven en automatische wapens. De toegesnelde politie werd direct onder vuur genomen, waarna de overvallers zich per auto uit de voeten maakten. De politie zette daarop de achtervolging in.

Bij die achtervolging liepen de snelheden op tot 240 kilometer per uur. Hierop staakte de politie de jacht. Bij de afslag Waardenburg vloog de vluchtauto uit de bocht en tegen de vangrail, waarna deze in brand vloog. De criminelen kaapten hierop een andere auto en vervolgden hun weg. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor.