Volledig scherm
Politieonderzoek op de Bertelmanstraat. Inzet: Magan Tier © ANP/Politie

Politie zoekt getuigen van liquidatie Bolle Mario

De politie heeft vanavond in Opsporing Verzocht een oproep gedaan aan getuigen van de liquidatie van Mario Magan Tier om zich te melden. De recherche zoekt ook mensen die weten waar de 45-jarige man in de uren voor zijn dood is geweest. Mario Magan Tier werd in de nacht van zaterdag op zondag in Amsterdam-Zuid doodgeschoten.

Volledig scherm
© anp

Tier, ook wel Bolle Mario of de Spanjaard genoemd, zat even na middennacht in zijn auto vlakbij zijn huis op de Bertelmanstraat als hij door meerdere kogels wordt geraakt. Hij sterft achter het stuur van zijn Citroën C3 .

Na de liquidatie loopt de schutter de Des Présstraat in en daarna de Pieter Lastmankade op. Tegelijkertijd rijdt een donkere BMW sedan uit de 7-serie met hoge snelheid over diezelfde Pieter Lastmankade. De auto slaat de Lyceumbrug over en verdwijnt richting Olympiaplein. Vermoedelijk was dat een vluchtauto, waarmee de schutter mogelijk is afgezet of na de moord is opgepikt. De politie hoopt dat meer mensen die auto hebben gezien of meer weten over de inzittenden.

De schutter is volgens de politie een man met een getinte huidskleur, ongeveer 30-35 jaar oud en ongeveer 170-175 cm lang. Hij had een bol, rond gezicht en een normaal tot slank postuur. Hij was gekleed in een donkerkleurige, mogelijk gewatteerde jas en donkere jeans. Hij droeg een capuchon of muts.

Drugshandel
Tier was een bekende in de Amsterdamse onderwereld. Hij werd verdacht van grootschalige drugshandel. Bolle Mario moest nog voor de rechter komen voor de invoer van grote partijen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Rotterdam.

De afgelopen maanden zijn in de hoofdstad meerdere doden gevallen door vuurwapengeweld op straat.