Volledig scherm
© anp

Politie zoekt meer slachtoffers bedreiging via homochat

De politie Amsterdam en het Openbaar Ministerie (OM) zijn op zoek naar mogelijke slachtoffers van een man die homoseksuele mannen zou hebben bedreigd en afgeperst. 

Dat gebeurde na een ontmoeting via Bullchat, een site waar homoseksuele mannen anoniem met elkaar in contact kunnen komen. Zeker vijf mannen raakten sinds vorig jaar juli gedupeerd. De 32-jarige man is begin juni aangehouden en zit nog vast.

Nadat ze hadden afgesproken, eiste de verdachte volgens het OM geld van ze en dreigde hij hun geaardheid naar buiten te brengen. Een van de slachtoffers werd daarbij zo hard geslagen dat hij zijn kaak op twee plaatsen brak.

Op de site waar homoseksuele mannen anoniem met elkaar kunnen chatten, stelde hij zich voor als Jeffrey, Benito of Diablo. Volgens een woordvoerder van het OM vroeg hij meerdere keren bedragen van enkele tientjes tot een paar duizend euro, die de gedupeerden hem ook betaalden. 

Vermoedelijk heeft hij meer slachtoffers gemaakt, maar hebben ze nog geen aangifte gedaan of durven ze dat niet te doen, aldus het OM.