Volledig scherm
© Artis

Rouwende olifanten nemen afscheid van Mumba

In de Amsterdamse dierentuin Artis nemen olifanten afscheid van het maandag overleden olifantje Mumba. De dierentuin plaatste een foto van de rouwende dieren.

Mumba is vier jaar geworden en het lichaam ligt nog in de olifantenstal, zodat de andere drie olifanten afscheid kunnen nemen. Het zijn groepsdieren die een sterke familieband hebben en het afscheid nemen is daarom heel belangrijk voor hen.

Doodsoorzaak
De doodsoorzaak is nog niet bekend. Zondag was er nog niets aan de hand met Mumba. Ze at nog gewoon en oogde levendig. Op beelden van de nachtcamera in het verblijf is niets afwijkends te zien. Maar maandagochtend troffen de verzorgers Mumba aan met de kop omlaag en de slurf op de grond. Haar ogen waren waterig en ze wilde weinig eten.  

Ze was de jongste van de kudde olifanten in Artis en een zeer onstuimige, levendige jonge olifant. Alle medewerkers van Artis zijn totaal verslagen door het verlies. Zoals gebruikelijk is bij olifanten, had Mumba een goede band met haar moeder Thong Thai en haar halfzus Yindee.