Volledig scherm
De salon op de bovenste verdieping van de Bijenkorf op de Dam moet dicht. © anp

Salon Rob Peetoom verdwijnt uit de Bijenkorf

De haar- en make-upsalon van Rob Peetoom in de Bijenkorf op de Dam moet dicht. Volgens Peetoom vanwege de Drank en Horeca Wet, volgens het warenhuis vanwege plannen voor een horecavloer.

De Bijenkorf zegt dat het een half jaar geleden besloten heeft de huurovereenkomst per januari 2019 op te zeggen, omdat het de hele verdieping wil vullen met eten en drinken. Daarvoor komt het warenhuis nu ruimte te kort. "Het was een fijne samenwerking, maar we gaan voor uitbreiding van horeca," aldus een woordvoerder.

Volgens Rob Peetoom heeft de opzegging te maken met de te handhaven Drank en Horeca Wet. Die wet stelt dat retail en horeca niet zomaar mogen samengaan. Daardoor zou het warenhuis zich genoodzaakt zien de samenwerking te stoppen. Iets wat volgens de Bijenkorf niet doorslaggevend is geweest.

Personeel
Rob Peetoom heeft meerdere vestigingen in de stad, op de bovenste verdieping van de Bijenkorf op de Dam werken zo'n 35 man. "Wij willen voorkomen dat onze mensen door deze situatie op straat komen te staan," zegt Peetoom. Daarom krijgen die werknemers een plek aangeboden bij een van de andere salons. "We zullen zowel het aantal stoelen moeten uitbreiden als het aantal openingsuren, om voor iedereen een goede werkplek te maken."

De salon zit sinds 2005 in de Bijenkorf op de Dam.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.