Volledig scherm
De Amsterdammer begon te schelden tegen de politie © anp

Schijnovervaller misdraagt zich na aanhouding

Een Amsterdammer heeft zich na zijn aanhouding ernstig misdragen in Werkendam. Hij schold agenten uit voor 'kakkerlakken' en 'kankerlijers'.

De 19-jarige man kwam maandagmiddag een snackbar in het Brabantse Werkendam binnen. Daar sprak hij op dwingende toon een medewerker aan en maakte duidelijk dat hij de zaak moest overvallen en de medewerker moest neersteken.

Hij maakte stampij door aan de sleutels van de kassa te zitten en met bonnetjes te gooien in de ijssalon. Hij verliet de zaak met een blikje fris zonder af te rekenen. 

Drogisterij
Het volgende doelwit was een drogisterij. "Ik wil geld, dit is een overval," riep de Amsterdammer tegen de winkelbediende. "Dat is een grapje," voegde de schijnovervaller daar snel aan toe. 

Vervolgens verliet de 19-jarige man de drogist om zich in een ijssalon te melden waar inmiddels ook de politie was gearriveerd. De Amsterdammer werd in de boeien geslagen.

Transport
Met een flinke scheldkannonade liet hij zijn ongenoegen merken over de aanhouding tijdens het transport naar het politiebureau. De aanwezige agenten werden uitgemaakt voor 'kankerlijers' en 'kakkerlakken'.

Eerder was de Amsterdammer al voor een vergelijkbaar strafbaar feit aangehouden. Om die reden wordt hij woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.