Volledig scherm
© Youtube

Schud de heupen los tijdens het boodschappen doen

De Dirk van den Broek aan het Marie Heinekenplein in Amsterdam wordt vrijdag 10 april omgetoverd tot een heuse discotheek. De organisatoren van het initiatief Disco Boodschappen hebben een akkoord hierover bereikt met de supermarktketen.

Quote

Het idee circuleer­de rond op internet en wij dachten meteen dat gaan we regelen. Boodschap­pen doen is zo saai

Joost Aartsen, één van de initiatiefnemers

Naast een geluidsset, een dj en veel discolichten worden de bezoekers verrast met een bar, een dance battle en een bowlingbaan. De organisatie kreeg bijna 10.000 aanmeldingen binnen voor het event via Facebook. Om het feest in goede banen te leiden is besloten maximaal 500 bezoekers toe te laten.

De bal kwam aan het rollen na een lollig briefje dat een student achterliet in de Albert Heijn aan het Gelderlandplein in Amsterdam. Daarop vraagt de jongen of de supermarkt een keer 'Disco boodschappen' kan organiseren, omdat er zoveel vraag naar is. ,,Een foto van dat briefje circuleerde rond op Facebook en ik dacht meteen: dat gaan we regelen", vertelt één van de initiatiefnemers Joost Aartsen (25). ,,Boodschappen doen is zo saai."

Gewillig
Een gewillige supermarkt vinden bleek in eerste instantie lastiger dan gedacht voor de Amsterdamse ondernemers, maar het is ze toch gelukt. Volgens marketingmanager Loes de Jong was Dirk van den Broek direct enthousiast. ,,Als boodschappen doen nog leuker kan, werken we daar graag aan mee.''

Meedoen kan door van tevoren een 'boodschappenlijst' van 7,50 euro te kopen. Hiermee kan de bezoeker op de avond zelf een volle tas gratis boodschappen verzamelen. Er is één voorwaarde: je moet gekleed zijn in een disco-outfit. Aanmelden kan via discoboodschappen.nl.