Volledig scherm
© Twitter/Stephan_Dirks

Sinterklaas laat mantel in de kast ondanks de kou

UpdateVoorbijgangers in Amsterdam keken donderdagochtend vreemd op toen zij in de buurt van het Leidseplein Sinterklaas zagen passeren op zijn paard Amerigo. De goedheiligman was slechts gehuld in een roze onderbroek en blauw-rode sneakers.

Met alleen zijn staf in zijn rechterhand en de bekende mijter op zijn hoofd, liet hij menigeen verbouwereerd achter. Op Twitter gingen al gauw foto's rond van de opvallende verschijning. 'Sinterklaas in een boxershort op een paard...', schreef Stephan Dirks, terwijl Nadine Boke de hashtag #SexySint introduceerde. 

Reclamestunt 
De actie is een reclamestunt van A-dam Underwear, geeft Steven Borghouts van het ondergoedmerk toe. ,,In plaats van veel euro's uitgeven voor een commercial, huren wij een paard en zetten er iemand op. Lol maken, dat is wat we willen uitstralen.''

Over het algemeen wordt er heel goed op de actie gereageerd, zegt Borghouts. ,,Sommige mensen vragen zich af of je wel de spot moet drijven met Sinterklaas. Anderen vinden het juist een hartstikke leuke actie.''

A-dam Underwear zat eerder achter ludieke acties als een longboarder, die zich met een bladblazer door Amsterdam blies en een halfnaakte man, die in een botsauto door de hoofdstad toerde.