Slapen op een onbewoond eiland? Het kan deze zomer op Pampus

BuitenAltijd al eens op een onbewoond eiland willen slapen? Deze zomer kan het en je hoeft er het land niet eens voor uit. Forteiland Pampus biedt de komende maanden voor het eerst kampeerovernachtingen aan. 

Volledig scherm
Pampus vanaf het water © Stichting Forteiland Pampus

De kampeernachten vormen onderdeel van een crowdfundingsactie voor een energietransitie om het forteiland volledig duurzaam werelderfgoed te maken. 

Bij het boeken van een groepsovernachting neem je als kampeerder zelf een tent mee en kun je daarna aanschuiven bij een vegetarische barbecue. Als je een luxe nacht boekt, wordt de tent al voor je klaargezet en zijn diner en ontbijt inbegrepen. Het hele eiland voor jezelf afhuren kan ook.

Op Pampus kunnen bezoekers speurtochten doen, een rondleiding volgen en zwemmen. Overdag is het eiland open voor iedereen, maar als om 5 uur de laatste veerboot vertrekt, blijven alleen de kampeerders over. De eerste groepsovernachting staat gepland op 12 juli. Vanaf die datum is de camping ook open voor de luxe nachten. De laatste kampeerders kunnen op vrijdag 30 augustus terecht.

Pampus werd in 1887 aangelegd als verdedigingswerk om Amsterdam te beschermen. Het eiland is een rijksmonument. “Om dit erfgoed voor de toekomst te behouden en om dit bijzondere verhaal te kunnen blijven vertellen, moet Pampus duurzaam gaan vernieuwen,” aldus Pampus-directeur Tom van Nouhuys.

De prijzen variëren van 39,50 euro per persoon voor een groepsnacht, tot 189,50 euro voor een luxe nacht in een al opgezette tent, inclusief diner en ontbijt. Meer informatie is binnenkort te vinden op de website van het forteiland