Volledig scherm
Het Oosterpark © ANP

Tientallen drugsspuiten gevonden in Oosterpark

Tijdens opruimacties in het Oosterpark zijn tientallen drugsspuiten met naalden gevonden.

De gemeente besloot na signalen van naalden en spuiten in de bosjes het park te doorzoeken. Bij de eerste actie begin oktober werden twintig naalden verwijderd. Twee weken later werden in dezelfde bosjes opnieuw 21 spuiten gevonden.

Op vijf plekken zijn er naalden opgeruimd. Volgens een woordvoerder van de gemeente is daar de begroeiing van de bosjes dicht. "Verslaafden hopen zo ongezien te kunnen spuiten."

Gevaarlijke ziekten
Uit onderzoek van het OLVG bleek dat het om drugsnaalden gaat om heroïne mee te spuiten. De gemeente adviseert de naalden niet op te pakken, omdat ze gevaarlijke ziekten of verdovende middelen kunnen overbrengen.

Om de spuiters op te pakken zijn er extra handhaving van de politie en veldwerkers ingezet. Ook worden de naalden elke dag bij de plekken opgeruimd.

De gemeente, politie en de GGD werken samen om de drugsoverlast in kaart te brengen en maatregelen te nemen om de drugsverslaafden op te pakken. De woordvoerder erkent dat het opsporen van drugsspuiters door de politie lastig is. "Als ze een uniform zien, staken ze wel waar ze mee bezig zijn."

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.