Unieke Audi RS6 uitgebrand teruggevonden

UpdateEen opvallende zwarte Audi RS6 is woensdagnacht uitgebrand teruggevonden. De exclusieve sportwagen werd die dag tijdens een gewapende overval, waarbij ook diverse schoten vielen, gestolen bij een tankstation in Amsterdam-Oost. Eigenaar Douwe Leitner was al bang dat de dieven zijn auto in de fik zouden steken: ,,Het was een impulsieve actie."

Het komt de eigenaar dan ook niet als een verrassing. ,,Het bestelbusje waarin de overvallers reden was ook al in de brand gestoken."

,,Het moet een hele impulsieve actie zijn geweest, want wij hebben nergens laten weten dat we gingen filmen en we hebben alles afgeschermd", vertelt Leitner. ,,Ze konden er waarschijnlijk niets mee, want ik heb de sleutel nog in mijn zak zitten."

Dat de overvallers de auto zonder sleutel hebben kunnen meenemen, is te danken aan de techniek. ,,Als de motor draait, kan je er zonder sleutel mee wegrijden. Om de auto te starten, heb je een sleutel nodig", legt Leitner uit.

Audi RS6
Volgens de eigenaar was er van de Audi RS6 DTM maar één op de wereld. De auto viel mede op door een opvallende skikoffer en de bestickering. De exclusieve sportwagen van Leitner was met zijn 1000 pk ook een van de snelste auto's ter wereld. De snelle sportwagen kon zeker meer dan 300 kilometer per uur halen en was bijna een half miljoen euro waard.