Varkens in Nood: dierenwelzijn Amsterdamse pizza onder de maat

Hoe zit het met de diervriendelijkheid van de ingrediënten op je pizza margherita, quattro formaggi of prosciutto crudo? Vanaf vrijdag zijn 36 Amsterdamse pizzeria’s opgenomen in de online dierenwelzijnscheck van Varkens in Nood. Vooral buffelmozzarella scoort slecht.

 1. LIVE | Teeven geeft weinig details over de onderwereld van vroeger bij hoger beroep Holleeder

  LIVE | Teeven geeft weinig details over de onderwe­reld van vroeger bij hoger beroep Holleeder

  In het hoger beroep van Willem Holleeder (62), die levenslang kreeg voor het geven van vijf moordopdrachten, treedt vandaag een opmerkelijke getuige aan in de zwaarbeveiligde rechtszaal op Schiphol: Fred Teeven, één van de officieren van justitie die ooit zijn vervolging leidde, en daarna staatssecretaris werd van Veiligheid en Justitie. Misdaadverslaggever Paul Vugts houdt je vanuit de rechtbank via dit liveblog op de hoogte van de getuigenis.
 2. Rapper Lil’ Kleine betrokken bij mishandeling, beelden mogelijk in Opsporing Verzocht
  PREMIUM
  video

  Rapper Lil’ Kleine betrokken bij mishande­ling, beelden mogelijk in Opsporing Verzocht

  Een 28-jarige Amsterdammer heeft aangifte gedaan van een mishandeling waarbij rapper Lil’ Kleine betrokken was. De bekende artiest zou de man in december 2019 hebben mishandeld in een Amsterdamse discotheek. De manager van de rapper, Nathan Moszkowicz, probeerde het slachtoffer te bewegen zijn aangifte in te trekken in ruil voor ‘een persoonlijke afspraak om alles uit te praten’.