Verdachte straatroof metrostation Diemen-Zuid opgepakt

De politie heeft een 17-jarige Amsterdammer opgepakt die ervan verdacht wordt in maart van dit jaar een vrouw op metrostation Diemen-Zuid te hebben beroofd van haar telefoon.

Volledig scherm
© ANP XTRA

De 20-jarige vrouw stond rond rond half zeven ’s avonds te wachten op de metro naar Gaasperplas toen er een jongeman op haar afrende en haar telefoon uit haar hand rukte. Even daarvoor zou hij ook een nepgouden ketting van de hals van een andere reiziger hebben getrokken.

De politie kon de jongen opsporen aan de hand van tips. Hij was goed te herkennen op beelden van bewakingscamera’s die werden uitgezonden bij Bureau 020 van AT5. De Amsterdammer zit vast en wordt verhoord.

  1. Viertal voor rechter voor verkrachten jong meisje: ‘Je bent nu goedgekeurd door de jongens’
    PREMIUM

    Viertal voor rechter voor verkrach­ten jong meisje: ‘Je bent nu goedge­keurd door de jongens’

    Voor de rechtbank in Utrecht stonden vanmiddag vier mannen uit Amsterdam terecht, die worden verdacht van het stelselmatig verkrachten van een jong meisje. Niet alleen zou zij volgens het Openbaar Ministerie zijn gedwongen tot seks, ook werd zij daarbij gefilmd en gedwongen xtc te slikken. De feiten zouden zich hebben afgespeeld in Houten, Bunnik, Nieuwegein, IJsselstein en Amsterdam.