Vliegtuig KLM komt na landing met neus in het gras

Een Boeing 747 van KLM is vanochtend na de landing op de polderbaan op Schiphol naast de baan terecht gekomen. Het toestel staat met het voorwiel in het gras. De kist zou daar terecht zijn gekomen door problemen met de remmen, meldt een inzittende via twitter.

Volledig scherm
© ANP

Het zou gaan gaan om vlucht KL566 uit de Keniase hoofdstad Naïrobi. De Polderbaan op Schiphol is door het incident voorlopig buiten gebruik.

In het vliegtuig werd omgeroepen dat het om een 'remprobleem' ging, zo liet passagier Vincent Verweij weten. 'We merkten er eigenlijk weinig van. Het vliegtuig remde wel vrij abrupt, maar pas toen het werd omgeroepen zagen we dat het niet helemaal goed was gegaan.'

Sensationeel
'Er was geen paniek aan boord. We moesten wel een uur wachten voordat er trappen en bussen waren, zodat we naar de terminal konden. Het is toch wel sensationeel', zei Verweij vanaf de luchthaven. Volgens hem zat het vliegtuig niet helemaal vol.

Totdat het toestel weg is van de landingsbaan, moet het vliegverkeer gebruik maken van andere banen. Dat levert geen problemen op.