Voor het eerst maker drillrapvideo gearresteerd: ‘Grenzen stellen’

NieuwsVoor het eerst heeft de politie dinsdag een producer van drillrapvideo’s aangehouden, op verdenking van opruiing. De 21-jarige man uit Purmerend wordt bovendien verdacht van wapenbezit. 

  1. Kort Amsterdams nieuws

    De golf overvallen op telefoonwinkels, afgelopen najaar in Amsterdam is mogelijk gepleegd door dezelfde groep daders. De politie denkt dat de verschillende overvallen aan elkaar te linken zijn en dat bij sommige overvallen dezelfde personen betrokken zijn geweest. De incidenten hadden een ‘zeer grote fysieke en mentale impact’ op het winkelpersoneel omdat met wapens werd gedreigd en soms ook geweld gebruikt. Na de overvallen op het Bijlmerplein haalden telecombedrijven VodafoneZiggo, T-Mobile en KPN uit voorzorg smartphones uit hun winkels. Gestolen telefoons werden later via reguliere webshops aangeboden.
  2. Kort nieuws uit de stad

    De marechaussee heeft gisteren op Schiphol een verstekeling gevonden in de neuswielkast van een vrachtvliegtuig uit Zuid-Afrika. De man maakt het naar omstandigheden goed, zegt een woordvoerder. Hij werd rond 11.00 uur ontdekt op de luchthaven. Waar hij aan boord is gekomen is niet duidelijk, maar hij heeft meerdere uren (mogelijk acht uur of langer) op de plek gezeten. Hij werd aangetroffen tijdens een controle van het vliegtuig. Toen bleek dat hij nog ademde werden marechaussee, brandweer en ambulance ingeschakeld. De man was onderkoeld en is naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de rit kon hij al enkele basisvragen beantwoorden en was zijn temperatuur niet meer extreem laag. Zijn leeftijd en nationaliteit zijn nog niet bekend. (ANP)

In samenwerking met indebuurt Amsterdam