Volledig scherm
Archiefbeeld © anp

Weer homogeweld in Vondelpark

In het Vondelpark heeft zondagavond 20 oktober opnieuw een zware mishandeling plaatsgevonden. Het incident gebeurde op de mannenontmoetingsplaats in het rosarium. Dat meldt de politie.

Een 45-jarige man raakte zwaargewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer was op zondagavond op zoek naar seks en maakte contact met twee mannen. Eén van de twee mannen vroeg naderhand ineens om geld. Toen het slachtoffer weigerde te betalen, sloegen en/of schopten beide verdachten het slachtoffer.

Een allerte getuige haalde de vechtende mannen uit elkaar en vluchtte met de aangevallen persoon in de richting van de Amstelveenseweg. Het onderzoeksteam van de politie is op zoek naar mensen die iets gezien hebben die avond.

Het slachtoffer sprak Engels met de mannen. De verdachten hebben een normaal postuur en zijn tussen de 20 en 30 jaar oud. Opvallend detail was een broeksriem met daaraan een leren ketting en metalen ringen van ongeveer een meter lang. Ook droeg één van de verdachten zwarte sportschoenen met fluoriserende groene accenten.

Op 15 september vond er ook een ernstig geweldsincident plaats in het Vondelpark waarbij een 55-jarige man vijftien keer werd gestoken in gezicht, handen en rug. Op dit moment lijken beide incidenten los te staan van elkaar, aldus de politie.