Volledig scherm
Werken van Da Vinci in de Beurs © Marijke Stroucken

Werken van Leonardo da Vinci te zien in de Beurs van Berlage

Van de Mona Lisa tot een vliegmachine: bijna 500 jaar na zijn dood is in de Beurs van Berlage een grote tentoonstelling over het werk van Leonardo da Vinci te zien.

De reizende tentoonstelling Leonardo Da Vinci - Artist - Inventor - Genius is vrijdag 27 januari geopend en loopt tot en met 20 juni. De overzichtstentoonstelling laat zien dat Leonardo Da Vinci veel meer was dan de schilder van de wereldberoemde Mona Lisa.

Naast reproducties van de Mona Lisa, Het Laatste Avondmaal en andere meesterwerken van de Italiaan staan in de Beurs ook tientallen uit hout gereconstrueerde uitvindingen, zoals vliegmachines. Deze zijn geconstrueerd op basis van Da Vinci's originele tekeningen en een groot deel hiervan is door de bezoekers aan te raken en te bedienen. 

Da Vinci bedacht onder andere een helikopter, machinegeweren, een een onderzeeboot en muziekinstrumenten. Ook maakte hij veel studies van de anatomie van het menselijk lichaam.

Lees meer: 'Leonardo Da Vinci wilde weten hoe alles in elkaar zat' [+]

Leonardo Da Vinci - Artist - Inventor - Genius in de Beurs van Berlage tot en met 27 januari

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement