Volledig scherm
V.l.n.r.: Wethouder Eric van der Burg, John van Lottum, Henk Stokhof, Kornelis Dijkman en Roland Laurense. © Tennis Academy Amsterdam

Wethouder Van der Burg opent Tennis Academy Amsterdam

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (sport, VVD) heeft vandaag de Tennis Academy Amsterdam geopend. De academie moet een sportinstituut voor toptennissers en opkomende talenten uit binnen- en buitenland worden.

Volledig scherm

De 'academie' is een initiatief van de (oud)tennisspelers en coaches John van Lottum, Sven Groeneveld, Roland Laurense en Arjan Pondman. Tennissers kunnen er zowel in vol- als deeltijd terecht voor trainingsprogramma's.

Het instituut zit op twee locaties. De ene ligt in de wijk Buitenveldert en de andere in Amsterdam-Noord. Samen hebben ze 14 binnenbanen en 34 buitenbanen. Ook zijn er fitnessmogelijkheden.

De locatie in Amsterdam-Noord wordt de komende maanden overigens nog verbouwd. Zo wordt het kunstgras vervangen door gravel. Ook komen er nieuwe horecafaciliteiten en een spelersruimte.

De Tennis Academy
vloeit voort uit verschillende andere initiatieven. Zo had Roland Laurense al een Amsterdamse tennisacademie. John van Lottum en Sven Groeneveld zijn mede-eigenaar van het Tennis Centrum Amsterdam. Nu hebben ze dus hun krachten gebundeld.

Volledig scherm