Wilde politie-achtervolging door Amstelveen en Zuid

De politie heeft maandagochtend de achtervolging ingezet op een personenauto, nadat deze een stopteken weigerde en ervandoor ging. Ook werd een helikopter ingezet. 

Volledig scherm
© ANP

De politie wilde rond half vijf ’s morgens een auto controleren in Amstelveen en gaf een stopteken. Hierna verhoogde de bestuurder de snelheid en reed weg. Ter hoogte van metrohalte Poortwachter sprong de bestuurder uit de auto en ging zijn bijrijder er met de auto vandoor.

De eerste man kon op straat worden aangehouden. De politie zette de achtervolging op de auto nogmaals in, waarbij snelheden van ruim 150 km/u werden gehaald. Er werd meerdere malen door rood licht gereden en over fietspaden en kruisingen, zonder snelheid te minderen. 

De achtervolging werd met meerdere politievoertuigen voortgezet over de Beneluxbaan richting Amsterdam-Zuid. Ook werd er een helikopter van de Luchtvaartpolitie ingezet. Hierop zette de bestuurder de auto naast het tankstation aan de Zijdelweg in Uithoorn aan de kant en rende weg. Hij kon worden aangehouden. 

Rijbewijs

De verdachten, twee jonge mannen uit Amsterdam en Amstelveen, testten beide negatief op drugs. Politie heeft maandagochtend de bermen rond de rotonde op de Zijdelweg onderzocht op goederen die eventueel uit de auto werden gegooid. De auto werd voor onderzoek in beslag genomen. Van een van de mannen werd het rijbewijs ingenomen.