Volledig scherm
De wielrenbroek van de zakkenroller. © Politie Amsterdam

Zakkenroller in Afas Live aangehouden met 30 telefoons in zijn broek

Een 34-jarige Roemeen is vorige week aangehouden tijdens een concert van Sum 41 in de Afas Live. In een wielrenbroek die hij droeg had hij dertig gestolen telefoons verstopt.

De band speelde paar dagen eerder in Antwerpen. Daar werden al zo'n 50 telefoons gestolen van concertgangers, vertellen agenten in een video van Politie Amsterdam over de ‘hele bijzondere aanhouding’. Omdat het volgende optreden van de band in Amsterdam stond gepland, besloot de Antwerpse politie in het kader van een Europese samenwerking om mobiel banditisme tegen te gaan hun Amsterdamse collega’s op de hoogte te brengen. Zij besloten na deze waarschuwing om extra politiemensen in te zetten bij het concert in Amsterdam. 

De video waarin een agent een toelichting geeft op de zaak.

Tijdens het concert in de Afas Live bleek al gauw dat meerdere concertbezoekers hun telefoon kwijt waren. Sommige slachtoffers wisten een signalement van de mogelijke dader door te geven. Hierop besloten de bewaking en politie de Afas Live af te sluiten en actief op zoek te gaan naar de dader die al snel aangehouden kon worden. In een wielrenbroek die hij onder zijn kleding droeg, had hij dertig gestolen telefoons bij zich.

De Roemeense zakkenroller moet deze week voor de rechter komen.

Volledig scherm
Een deel van de telefoons die de dief buit wist te maken. © Politie Amsterdam