Volledig scherm
Bokje Tommy vecht tegen zijn leven. © Comité Dierennoodhulp

Ziek bokje gedumpt in Amsterdams bos, 250 euro voor tip dader

Een ziek bokje dat vorige week maandag is gedumpt in het Amsterdamse Bos, vecht nog steeds voor zijn leven. Het dier hing ’s avonds laat in een boodschappentas, vastgebonden aan een hek. Het Comité Dierennoodhulp looft nu een beloning van 250 euro uit voor de tip die leidt naar de dader.

Het jonge zieke bokje werd op maandag 14 oktober gevonden door dierenambulance de Ronde Venen en werd naar Comité Dierennoodhulp in Rijsenhout gebracht. De organisatie laat weten dat het bokje, dat de naam Tommy heeft gekregen, ‘vecht voor zijn leven’.

,,Hij had diarree, een ernstige worminfectie, at nauwelijks en had geen penswerking. Tommy is bij de dierenarts behandeld tegen de wormen, heeft een injectie tegen de pijn gekregen en krijgt dwangvoeding met extra vitaminen.” Tommy heeft volgens de stichting vijftig procent kans dat hij het haalt.

Groter probleem

Comité Dierennoodhulp hoopt door te achterhalen wie Tommy heeft gedumpt aangifte te kunnen doen. De organisatie spreekt van een groter probleem. Zo komt het regelmatig voor dat andere dieren, zoals kippen, hanen, hangbuikzwijntjes en konijnen, worden gedumpt in een bos, park of langs de kant van de weg. 

,,Veel van deze dieren komen akelig aan hun eind omdat ze zich niet kunnen redden, door hun tamheid snel door een roofdier worden gepakt, worden overreden of de hongerdood sterven,” zegt Sandra van de Werd, woordvoerder van de organisatie. “Wij zijn van mening dat als je een dier neemt, je ook de verantwoordelijkheid daarvoor hebt en het dier een goed leven dient te geven.”