Volledig scherm
Sky Brown. © AFP

10-jarige (!) Brits kampioen skateboarden wil jongste olympiër ooit worden

De 10-jarige Sky Brown heeft de Britse nationale titel veroverd in het skateboarden. Het jonge meisje, dat zich probeert te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, haalde 308 punten en was de beste bij de wedstrijd in Salford waar 140 professionele skateboardsters streden om het kampioenschap.

Volledig scherm
© AFP

Brown bleef Amy Ram (275 punten) en Rebecca Davies (260) voor.

De Britse tiener kan de jongste olympiër ooit worden. Ze maakt deel uit van een selectie van vijf Britse skateboarders die financieel gesteund worden richting de Spelen. Het nationaal kampioenschap telt mee in de kwalificatie voor Tokio.

In Japan staat skateboarden voor het eerst op de kalender. In totaal wordt er op vier disciplines om eremetaal gestreden. Zij is 12 jaar en 12 dagen oud als de Spelen in Tokio beginnen. Tot op heden is de jongste olympiër zwemster Margery Hinton, die 13 jaar en 43 dagen oud was toen zij aan Amsterdam 1928 deelnam.

Volledig scherm
© AFP
  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”