Adhane heeft stoute plannen in Eindhoven

UpdateTsegay Adhane heeft komende zondag stoute plannen op de marathon van Eindhoven. De Ethiopische atleet wil in ieder geval het parcoursrecord aanvallen van 2.05.46 en denkt dat hij sneller kan dan zijn persoonlijke toptijd van 2.04.48, vorig jaar gelopen in Rotterdam. 'Mijn voorbereidingen liepen voorspoedig en ik ben misschien wel in betere vorm dan in Rotterdam', blikt de atleet vooruit op de website van de De Lage Landen Marathon Eindhoven.

Adhane weet nog hoe het vorig jaar ging bij zijn triomftocht richting Coolsingel. 'Als je kijkt hoe ik vorig jaar in Rotterdam liep, dan denk ik dat ik nog sneller kan. De 25 kilometer liep ik toen in 1.13.01 en vervolgens de 30 kilometer in 1.27.41. Ik was sneller dan Wilson Kipsang tijdens zijn wereldrecordrace in Berlijn 2 weken geleden.' De Keniaan zette daar een tijd neer van 2.03.23. De Keniaan liep een zeer sterk laatste deel van de marathon, terwijl Adhane in Rotterdam almaar langzamer ging in de slotkilometers. 'Ik weet inmiddels dat ik veel sneller kan.'

De marathon van Eindhoven geldt evenals vorig jaar als Nederlands kampioenschap. Bij de mannen verdedigt Patrick Stitzinger zijn titel. Hij veroverde vorig jaar het goud in 2.16.51, terwijl zijn persoonlijk record op 2.15.01 staat. 'Ik hecht waarde aan de titel. Een snellere tijd, 2.14, moet kunnen', zegt de Limburger. Miranda Boonstra, de Nederlands marathonkampioene van 2012, ontbreekt in Eindhoven. Zij start een week later in de Amsterdam Marathon.