Volledig scherm
© Milan Rinck

Advies NOC*NSF over schrappen sportwedstrijden in Brabant massaal opgevolgd

Sportkoepel NOC*NSF geeft het advies aan de bij hen aangesloten sportbonden om alle sportwedstrijden- en evenementen in Brabant tot en met komend weekend af te gelasten. 

Dit advies geldt voor alle sportclubs in Brabant, in alle verschillende sporten, en zowel voor thuis- als uitwedstrijden. Daarmee worden de Brabanders volgens de sportkoepel gestimuleerd mee te werken aan het beperken van de onderlinge sociale contacten.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: ,,Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dit is een belangrijke doelstelling die NOC*NSF van harte ondersteunt.”

De hockeybond KNHB heeft gelijk gehoor gegeven aan de oproep van het NOC*NSF. Alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Noord-Brabantse vereniging worden afgelast tot en met 15 maart.

,,Dit betreft een maatregel die voor de betreffende teams is genomen ongeacht niveau en competities. Daarbij gaat het om ongeveer 2000 wedstrijden, waaronder ook de Hoofdklassewedstrijden en de Bekercompetitie. Alle wedstrijden die de komende dagen op de planning staan voor Brabantse teams worden op een later tijdstip ingehaald. De KNHB komt per competitie zo snel mogelijk met de inhaaldata.”

Veen sportbonden volgden daarna dat voorbeeld. Ook in het amateurvoetbal, bij het volleybal en korfbal ligt de competitie komend weekend in Brabant plat.