Albertus en Reynolds nog enige Nederlanders op KLM Open

Van de veertien Nederlandse golfers op de startlijst van de KLM Open komen er dit weekeinde nog twee in actie: Max Albertus en Mark Reynolds hebben de cut overleefd. Voor titelverdediger Romain Wattel (+1) en publiekstrekkers als Kiradech Aphibarnrat (+4) en Andrew ‘Beef’ Johnston (par) zit het toernooi er al op.

Door Ralph Blijlevens

Na twee dagen golfen op The Dutch in Spijk staat de Chinees Ashun Wu nog steeds op de eerste plaats. De 33-jarige heeft zijn voorsprong vergroot naar -7 naar -12, na een tweede ronde van 66 slagen. Wu heeft een voorsprong van drie slagen op de Brit Jonathan Thomson (-9). Drie golfers bezetten de derde plaats met -8: David Drysdale (Schotland), Haotong Li (China) en de Fransman Benjamin Hebert.

Bij afwezigheid van oud-winnaars Joost Luiten en Maarten Lafeber is de 24-jarige Max Albertus uit Oss de beste Nederlander, hij staat op -2 na ronden van 69 en 71 slagen. Goed voor een gedeelde vijftigste plaats in het klassement. De Britse Nederlander Mark Reynolds heeft een slag meer nodig gehad (73 en 68) en zijn -1 is nog net genoeg om de cut te overleven.

Voor Jerry Ji (+1), Koen Kouwenaar (+2), Reinier Saxton (+2), Davey Porsius (+2), Jurrian van der Vaart (+6), Robbie van West (+7), Dylan Boshart (+7), Kiet van der Weele (+9), Ralph Miller (+9), Stan Kraai (+18), Maarten Bosch (+20) en Aydan Verdonk (+27) zit de KLM Open er na twee ronden op.

Volledig scherm
Max Albertus. © ANP