Volledig scherm
Joost Luiten. © AFP

Alleen Luiten bij eindejaarstoernooi in Dubai

UpdateJoost Luiten is de enige Nederlandse golfer die deze week aantreedt in het eindejaarstoernooi van de Europese Tour in Dubai. Hij ontving zijn startbewijs door het reguliere seizoen te beëindigen op de 44e plaats. De Bleiswijker verdiende dit jaar bijna 600.000 euro in de 'Race to Dubai'.

De Noord-Ier Rory McIlroy voert het veld van 60 spelers aan, dat vanaf donderdag op de Jumeirah Golf Estate speelt om de hoofdprijs van ruim 1 miljoen euro. De wereldranglijstaanvoerder incasseerde dit jaar al bijna 3,7 miljoen euro op de Europese Tour.

Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber eindigden het seizoen buiten de top 100 van de tour. Met respectievelijk plaats 105 en 114 verzekerden zij zich wel van een speelkaart voor 2013.

Vier Nederlandse profs proberen vanaf zaterdag in het Spaanse Girona een startbewijs voor de Europese Tour te veroveren. Tim Sluiter, Daan Huizing, Taco Remkes en Wil Besseling moeten na een zesdaagse slijtageslag bij de beste 25 eindigen in het finaletoernooi van de qualifying school om een speelkaart voor 2013 te bemachtigen.