Volledig scherm
Kris Bryant © AFP

Amerikaanse honkballer weigert contract ter waarde van 200 miljoen

De Amerikaanse honkballer Kris Bryant ligt op ramkoers bij Chicago Cubs. De derdehonkman van de Cubs heeft een aanbod afgeslagen om een nieuw contract te tekenen met een waarde van 200 miljoen dollar, omgerekend ruim 172 miljoen euro. De ploeg uit Chicago probeert al maandenlang om met Bryant tot een akkoord te komen.

De 26-jarige Amerikaan debuteerde in 2015 in de Major League. Hij werd direct uitgeroepen tot rookie (nieuwkomer) van het jaar. In 2016 mocht hij zich zelfs de meest waardevolle speler (MVP) van de National League noemen. Bryant won dat jaar met de Cubs de World Series door Cleveland Indians in de grote finale met 4-3 te verslaan.

Dit jaar miste Bryant heel wat wedstrijden vanwege een slepende schouderblessure. Hij kwam 'slechts' tot dertien homeruns en 52 binnengeslagen punten. De Cubs wisten zich niet rechtstreeks te plaatsen voor de play-offs en verloren het wildcardduel met Colorado Rockies.

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Ook vrouwen strijden volgend seizoen in Euro Hockey League

    Ook vrouwen strijden volgend seizoen in Euro Hockey League

    Met ingang van volgend seizoen strijden ook de beste clubteams in het Europese vrouwenhockey om de titel in de Euro Hockey League (EHL). Het bestuur van de Europese hockeyfederatie (EHF) heeft daartoe besloten in overleg met de directie van de EHL. Het vrouwentoernooi zal gelijktijdig en op dezelfde locatie als het evenement voor de mannen worden afgewerkt. De EHL voor vrouwen komt in de plaats van de huidige Europa Cup (EHCC).