Anita Alvarez gered door haar coach Andrea Fuentes onder toeziend oog van het reddingspersoneel.
Volledig scherm
Anita Alvarez gered door haar coach Andrea Fuentes onder toeziend oog van het reddingspersoneel. © AP

Anita Alvarez mag van FINA niet meer in actie komen op WK: ‘Waarschijnlijk is deze sport niets voor haar’

Het nieuws rondom het WK zwemmen in Boedapest werd deze week overschaduwd door een incident met een synchroonzwemster. Anita Alvarez raakte buiten bewustzijn tijdens een oefening en zonk naar de bodem. Zelf wilde ze het WK gewoon afmaken, maar de FINA steekt daar een stokje voor.

13 reacties

 • Nikos Smith

  2 maanden geleden
  Anita Alvares heeft een issue. Maar om nu te zeggen dat "de sport niets voor haar is"?! De mooiste bullshit in jaren. Deze opmerking is ondoordacht en mist elke onderbouwing. Van gerwen presteert 1 wk niet. Is de sport dan niks voor hem? Wat dacht die sportbond van onderzoek?
 • ervan weg

  2 maanden geleden
  Ervan Ze hebben gewoon gelijk strak is ze dood en dan zegen hoe kan dat nu .!!! Niet meer deze sport doen klaar ......
 • Jeroen Baas Liedberg

  2 maanden geleden
  Iedereen die boos is om die uitspraak, dit is al de tweede keer voor haar dame. Welke organisatie wil dit hebben voor een derde keer met eventuele ergere gevolgen. Wie mag de schadevergoeding en aanklacht gaan vangen, juist die organisatie. Helemaal logisch dat deze geen risico willen lopen.
 • L. Vrauwdeunt

  2 maanden geleden
  ‘Waarschijnlijk is deze sport niets voor haar’ Wat is dit voor een paternalistische uitspraak... Die sport is alles voor haar! Anders zou ze wel harten jagen. Of 100 meter tequila drinken. Klaverjassen of meedoen aan WK koffieleuten. De marathonloper die flauwvalt mag de volgende keer weer meedoen. Er wordt op diegene gelet. Kennelijk valt er qua veiligheid onder water nog een wereld te winnen.
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Terecht!!