Volledig scherm
Anne van Dam. © Getty Images

Arnhemse golfster Anne van Dam mag naar Australian Open

Golfster Anne van Dam heeft van zich doen spreken in de Canberra Classic. Ze eindigde vandaag als derde in dit Australische toernooi, dat deel uitmaakt van de Europese tour LET. 

De Arnhemse profgolster viel op met twee eagles op de eerste zes holes in de derde en laatste ronde. Met haar score van 68 slagen kwam ze uit op een totaal van 204 slagen, 12 onder par. Ze had zeven slagen meer nodig dan de Zuid-Koreaanse winnares Shin Jiyai.

Van Dam verdiende met haar derde plaats een startbewijs voor de Australian Open volgende week in Adelaide, een toernooi van de Amerikaanse tour. De Nederlandse probeerde eind vorig jaar nog tevergeefs een vast startbewijs voor deze tour te bemachtigen.

Van Dam liet op de website van de LET weten dat ze zeer tevreden is over haar spel. ,,Ik sla de bal almaar verder en verder, soms over de 270 meter'', aldus Van Dam, die bekend staat als de golfster op de Europese tour die de ballen het verst slaat. ,,Ik heb ook hard gewerkt aan het putten en dat begint zich ook al uit te betalen.''

Volledig scherm
Anne van Dam. © Getty Images
  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’