Arno Kamminga trekt zich terug voor halve finale 200 meter schoolslag: ‘De koek is op’
WK ZwemmenArno Kamminga heeft zich in Boedapest teruggetrokken voor de halve finale van de 200 meter schoolslag. Hij is niet fit.
Arno Kamminga plaatste zich eerder vandaag net als Caspar Corbeau voor de halve finale. Corbeau eindigde in de series op de tweede plaats met een tijd van 2.09,15. Kamminga zette 2.10,33 neer. Olympisch kampioen en wereldrecordhouder Zac Stubblety-Cook uit Australië was de beste in de series: 2.09,09.
De 26-jarige Katwijker voelt zich echter niet fit genoeg om nog een keer in actie te komen en heeft daarom in overleg met de staf besloten zich terug te trekken. ,,Ik voel me al sinds zaterdag niet fit”, zegt Kamminga in een korte persverklaring, ,,maar dat heb ik voor mijn races tot nu toe steeds opzij kunnen zetten. Ik ben er eigenlijk best trots op dat ik er desondanks nog twee medailles uit heb weten te persen: zilver op de 100 meter schoolslag en gisteren met mijn ploeggenoten een prachtige bronzen plak op de 4 x 100 mixed estafette. Maar nu merk ik dat de koek echt op is.”
Corbeau
Caspar Corbeau heeft de finale bereikt van de 200 meter schoolslag. De 21-jarige zwemmer kwam tot 2.09,17 minuten en dat was in de eerste halve finale goed voor de derde plaats. Hij gaat als zesde door naar de finale.
Corbeau zwom eerder woensdag in de series nagenoeg dezelfde tijd. Met 2.09,15 was hij in de ochtend een fractie sneller.
Olympisch kampioen en wereldrecordhouder Zac Stubblety-Cook uit Australië was de beste in de halve finales met een rappe 2.06,72. Yu Hanaguruma uit Japan won de halve finale van Corbeau in 2.08,75.
Toussaint
Kira Toussaint is als achtste geëindigd op de 50 meter schoolslag. De houdster van het Nederlands record (27,10) kwam niet verder dan 27,80 seconden en bleef daarmee ver van de medailles. Het goud ging naar de Canadese Kylie Masse. Die was met 27,31 een fractie sneller dan Katharine Berkoff uit de Verenigde Staten (27,39) en Analia Pigree uit Frankrijk (27,40).
Steenbergen
Marrit Steenbergen is er niet in geslaagd de WK-finale te bereiken op de 100 meter vrije slag. De 22-jarige Friezin tikte aan in 54,11 en dat was goed voor de vijfde tijd in haar halve finale. Daarmee viel ze buiten de top 8 en werd elfde. Steenbergen had zich eerder woensdag met de zevende tijd geplaatst voor de halve finales. Ze zwom in de series een tijd van 54,13 seconden. De Australische Mollie O’Callaghan plaatste zich in 52,85 als snelste voor de finale voor donderdag.
Tes Schouten kon zich niet plaatsen voor de finale van de 200 meter schoolslag. Ze was met 2.26,25 sneller dan in de series en eindigde in haar halve finale als zesde. In totaal was het goed voor de twaalfde tijd.
Goud Popovici
David Popovici heeft zijn tweede wereldtitel gegrepen. De 17-jarige Roemeense zwemmer won goud op de 100 meter vrije slag. Hij tikte aan in 47,58 en was daarmee net sneller dan Maxime Grousset (47,64) uit Frankrijk en Joshua Liendo Edwards (47,71) uit Canada. Popovici had eerder op dit WK al goud gepakt op de 200 meter vrije slag. Dinsdag zette hij in de halve finales de snelste tijd neer met 47,13. Daar bleef hij nu ruim boven, maar het was toch voldoende voor het goud.
Léon Marchand pakte op de 200 meter wisselslag ook zijn tweede goud van dit WK. De 20-jarige Fransman was met 1.55,22 sneller dan de Amerikaan Carson Foster (1.55,71) en de Japanner Daiya Seto ( 1.56,22). Eerder had Marchand de 400 meter wisselslag op zijn naam geschreven.
De 15-jarige Canadese Summer McIntosh won het goud op de 200 meter vlinderslag. Met 2.05,20 was ze bijna een seconde sneller dan de Amerikaanse Hali Flickinger. Yufei Zhang uit China pakte het brons.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
100 meter schoolslag
Arno Kamminga ‘heel tevreden’ met WK-zilver: ‘Ik werd vanmorgen niet lekker wakker’
Zwemmer Arno Kamminga heeft in Boedapest net naast de wereldtitel op de 100 meter schoolslag gegrepen. De 26-jarige Katwijker tikte in de finale als tweede aan, achter Nicolò Martinenghi. De 22-jarige Italiaan volgt de afwezige Brit Adam Peaty (voetblessure) op als wereldkampioen. -
PREMIUM
Dankzij een kwartiertje rennen vliegt de conditie van deze kinderen vooruit én zijn ze rustiger in de klas
Hijgend, puffend en zwetend stuiven de scholieren over het schoolplein: ze zijn al zeker vijf keer de school rond geweest. Drie keer per week rennen ze in een kwartiertje de Daily Mile van zo'n anderhalve kilometer. Met resultaat: leerlingen lopen na drie maanden gemiddeld zo'n vijftig procent harder. -
PREMIUM
Steenbergen maakt de estafetteklus à la Kromowidjojo of Heemskerk af: ‘We hebben een medaille!’
De Nederlandse gemengde estafetteploeg verraste vanavond op de WK zwemmen in Boedapest door brons te winnen op de 4x100 meter wisselslag. -
PREMIUMmet video's
Rookmelders verplicht, maar duizenden huurders hebben er nog geen een: ‘Onbegrijpelijk’
Duizenden huurders hebben nog altijd geen verplichte rookmelder. Dat komt door een tekort aan apparaten en installateurs, maar huurders zijn zelf ook niet allemaal even welwillend. Sommigen weigeren er zelfs één. Onbegrijpelijk, zeggen ze bij de brandweer. -
WK Zwemmen
Oranjeploeg zwemt Nederlands wisselslagrecord: ‘Echt top’
Het Oranje-kwartet Kira Toussaint (rugslag), Tes Schouten (schoolslag), Maaike de Waard (vlinderslag) en Marrit Steenbergen (vrije slag) heeft zaterdagavond het tien jaar oude Nederlandse record op de 4x100 meter wisselslag bij de vrouwen verbeterd. Op het slotnummer van de wereldkampioenschappen langebaanzwemmen in Boedapest eindigde TeamNL als vijfde.
-
Churandy Martina ontbreekt in estafetteploeg voor WK atletiek
Churandy Martina ontbreekt in de estafetteploeg op de 4x100 meter die volgende maand meedoet aan de WK atletiek in Eugene. De 37-jarige sprinter, Nederlands recordhouder en vijf keer deelnemer aan de Olympische Spelen, behoort niet tot het gezelschap dat is uitverkoren voor de mondiale titelstrijd van 15 tot en met 24 juli in de Verenigde Staten. -
PREMIUM
Goud altijd aangeven en geen kunst ouder dan 100 jaar: hier moet je op letten bij souvenirs
De mini Spaanse gitaar die op de Ramblas in Barcelona nog zo schattig leek, belandt een paar jaar later als made-in-Chinaprul in de container. Zonde. Aan wat voor aandenken beleef je plezier? En wat mag je eigenlijk meenemen? -
Rugslagspecialiste Kira Toussaint trots op zesde plaats: ‘Op naar meer’
Kira Toussaint genoot van haar moment op het hoogste wereldpodium. Ze werd zesde op de 100 meter rugslag en zag dat ze inderdaad nog wat kan leren van de Noord-Amerikaanse specialisten.