Volledig scherm
Carlos Correa van de Houston Astros. © Getty Images

Astros op gelijke hoogte met Yankees van Gregorius

Houston Astros heeft de stand met New York Yankees in de finale van de American League weer gelijk getrokken. In het Minute Maid Park in Houston was de thuisploeg met 3-2 te sterk voor de Yankees van Nederlander Didi Gregorius. Na twee duels in de beste-of-seven serie staat het daardoor 1-1. 

In de nacht van zaterdag op zondag waren de Yankees in Houston nog ruim te sterk met een 7-0 zege, maar Gregorius had met zijn ploeg vannacht geen antwoord op de Astros. Door de zege doen de Astros weer volop mee in de finale van de American League. De winnaar plaatst zich voor de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen.

Na de eerste twee wedstrijden in Houston, reizen de ploegen vandaag naar New York. In het Yankee Stadium staan de volgende drie duels op het programma. De laatste twee duels zijn (indien nodig) weer in Houston. 

Volledig scherm
© Getty Images

De winnaar van de American League neemt het in de World Series op tegen de winnaar van de National League. Washington Nationals leidt de serie tegen St. Louis Cardinals met 2-0. Vannacht staat in Washington wedstrijd drie op het programma, nadat de Nationals al twee keer wonnen in St. Louis. 

Volledig scherm
Daniel Hudson van de Washington Nationals. © AFP